Ha råd med din drömbil i skatteparadis

Drömmer du om att en dag om att köra längs solnedgången i en exklusiv cab? kanske till och med ha råd att ha flera fina bilar på uppfarten att välja bland. Om svaret är ja bör du redan idag se över din ekonomi för att på sikt ha råd med drömbilen och även bostaden i semesterorten. De förändringarna som görs idag har stor påverkan på hur din ekonomi kommer se ut i framtiden.

Skatt

Vi som arbetar i Sverige har alla något gemensamt, nämligen skatten. Skatten dras redan innan vi får in pengarna på lönekontot och därför är det något som många människor inte tänker på att man betalar. Summerar man hela årets skatt är det enorma summor pengar och det är främst kommunalskatt och inkomstskatt. I Sverige betalar vi inte bara skatt på lönen utan också på fastighetsaffärer, aktier och till och med elektriciteten.

Börjar vi titta utomlands sker beskattningen av invånarna på många olika vis, vissa länder har minimala skatter och de kallas för skatteparadis. Genom att placera sina pengar i dessa paradis kan man spara stora summor. Allt efter åren går och man har pengarna i länder som anses vara skatteparadis gör det att ditt sparkonto förblir välfyllt. Du slipper betala stora summor skatt i Sverige och kan istället lägga pengarna på dina intressen.

Bilar

Lever man i ett skatteparadis kan man spendera betydligt mer pengar på intressen såsom bostäder eller bilar. I bästa fall kanske man till och med har råd att köpa flera rariteter inom bilindustrin för de slantar du sparar in genom att betala mindre skatt. Ett tips är att börja läsa in dig på hur skatteparadisen fungerar och gör ett aktivt val redan idag, allt för att ge dig själv de bästa ekonomiska förutsättningarna för framtiden.